Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Месец след наводнението в Мизия, още продължава разчистването на града

Снимка: Светослав Цветанов

Месец след като приливната вълна по река Скът наводни Мизия, все още продължава разчистването на 80 процента от града, който беше под вода. Покъщината на бедстващите хора е струпана на временно сметище край града, за което все още се търси вариант за разчистване.

Четвъртата седмица след опустошителното наводнение в Мизия още продължава извозването на съсипаната покъщнина. Заместник-кметът Николай Нековски каза:

Макар трудно и бавно, смятам, че до края на седмицата всички тези боклуци по улиците няма да ги има. Ще се справим.

Пострадалите хора все още разчистват наводнените си домове:

Поизчисти се кал и каквото имаше, изнесохме всичко. Дюшемето изкъртихме.

Всичко без къщата е паднало. Разчистваме колкото можем. В двора има нанос 20-тина сантиметра целия.

Все още се търси начин за справяне с хилядите кубически метра отпадъци от наводнения град, които са струпани край Мизия. 

Това сметище, което е на влизане в Мизия - най-вероятно ще видим, да направим проект, да го елиминира като сметище, за да може това да не съществува. А пък сега да тръгнем да го извозваме ще бъде абсолютно неприемливо, т.е. цената със закарването ще излезе скъпо. Вместо парите да отидат за хората, трябва да отидат за извозване на сметището. Така че с един проект, направен към Министерството на околната среда и той да се финансира по някаква по-бърза процедура, мисля, че няма да има проблем.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!