Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на "Екоравновесие" Манол Нейков става шеф на столичния зоопарк

Манол Нейков
Снимка: БГНЕС
Директорът на Столичния зоопарк д-р Иван Иванов подаде оставка. През последните две седмици в зоологическата градина умряха тревопасни животни заради храна. Директорът на "Екоравновесие" Манол Нейков ще заема длъжността до провеждане на конкурс, информира кметът Йорданка Фандъкова:

Доктор Иванов пожела да остане в зоопарка, разбира се, и да помага, защото той е сериозен професионалист, 20 години стаж има. По лични причини, здравословни, виждате го, че не е добре докторът. В тази кризисна ситуация наистина не му е лесно. Той обича животните и се грижи за тях от толкова години. Временно командировах там доктор Нейков, който е също доказан професионалист, направил организация в "Екоравновесие", има кой да го замества дотогава.

Доктор Нейков има задачата в момента да стабилизира здравословното състояние на животните, да домакинства на проверките, които продъжлават. Много важно е да се установят причините за всичко, което се случи, и по-нататъка вече да развива зоопарка съобразно съвременните изисквания. На зоопарка му предстои прелицензиране, така че е необходимо да се изпълнят всички предписания на компетентните органи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!