Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив ще има проекти с други градове в подготовката за Европейска столица на културата

Снимка: Венета Павлова

Пловдив ще реализира съвместни проекти и с други български градове в подготовката си за Европейска столица на културата през 2019 година. По думите на кмета Иван Тотев, градът ще представя цяла България и затова ще бъде отворен за съвместна работа. 

Това, което предстои в следващите години  е развитие на Пловдив в много направления, защото статутът Европейска столица на културата е предизвикателство, предоставящо  много възможности, подчерта Тотев: 
Да развием не само културно историческото наследство, което да работи по един нов впечатляващ начин, проекти като квартал "Копана", създаването на първия арт квартал в България, проекти като остров Адата, като кино "Космос" и тютюневите складове. Проекти, които ще реализираме в квартал "Столипиново", по всяка една точка на нашия град. Това са проекти, които са много над рамките на следващите четири пет години и рамките на 2019 година. Това са проекти, които ще преобразят целият град.
Иван Тотев съобщи, че тази седмица се очаква решение на Общинския съвет за дълго подготвяната реконструкция на площад „Централен”. Местният парламент трябва да определи кой от трите отличени в международния конкурс за визията на площада проект ще бъде реализиран. Прогнозите са , че  строителството ще започне реално през 2016 година. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!