Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичните общински съветници в спор за омбудсмани за "Топлофикация"

Снимка: Ивайло Михайлов

Паметник на цар Самуил ще се издига до храма "Света София" в столицата. Това реши на първата сесия след лятната ваканция Столичният общински съвет. 

Най-продължително съветниците дискутираха за необходимостта от избор на омбудсмани за "Топлофикация", чиито услуги ще са безплатни за гражданите, а заплатите им ще осигурява дружеството.

Да създадем един независим орган и този независим орган ще се явява един коректив, един рефер в дружеството. Още един контролен елемент, обясни Иван Илиев от ГЕРБ.

Не знам как и вие си го представяте да бъдат назначени от кмета, а да им плаща "Топлофикация". Няма как да стане, коментира обаче заместник-председателят на Общинския съвет от БСП Панайот Бончев.

Според кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова критиките на БСП по отношение на дълга на общината са предизборна спекулация.

Заеми се взимат само с инвестиционна цел и съфинансиране на европейски проекти и само от европейски институции. Резултатите се виждат. Всички тези, които чух от колегите на БСП, са плод на предизборната им кампания, в която не бих искала да влизам, обясни Фандъкова.

Общинските фирми "Галатея" и "Озеленяване", които от години трупат загуби, ще се влеят в "Софийски имоти". Съветниците дадоха "зелена светлина" за изграждането на комплекс в квартал "Младост". Ако той се реализира, София ще има още един небостъргач.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!