Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив посреща Биг бенда на БНР за концерт по случай 80-годишнината на Радиото

Биг бенд БНР
Снимка: РадиоВарна

Пловдив ще посреща довечера, от 19 ч., пред общината, музикантите от Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев. Концертът, с участието на Йорданка Христова, Маргарита Хранова и Васил Петров, е част от проявите, посветени на 80-та годишнина на БНР с надслов „Властелинът на ефира“.

Още един концерт, посветен на 80 години БНР и 60-та годишнина на Радио Пловдив, ще зарадва тази вечер пловдивчани, но от 22 ч. JAZZ RADIO NIGHT на Биг бенд Пловдив ще бъде пред сградата на радиото. Концертът на Биг-бенд-Пловдив е в рамките на Нощта на музеите и галериите. Хиляди пловдивчани и гости на града се включиха в проявите на фестивала снощи:

Тази вечер програмата "Култура и клуб" ще обхване театри, университети, читалища, книжарници, клубове, ателиета, работилници и други алтернативни пространства за изкуство. Пловдивчани ще отбележат и спечелването на титлата "Европейска столица на културата“ през 2019 година.

Празникът ще започне малко преди обед на площад "Стефан Стамболов", откъдето по централната пешеходна улица до Римския стадион ще бъде разположена 490-метрова маса, на която гражданите ще могат да се съберат да отразнуват победата, както и да споделят своите очаквания за 2019-та година. За събитието е подготвена и специална музикална програма.

---




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!