Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен започва десетият "Есенен театрален салон"

Десетото издание на "Есенния театрален салон" се открива в Сливен тези вечер. Четири премиери на Сливенския театър и нашумели заглавия от последния сезон на българския театър са включени в афиша на тазгодишното театрално дефиле.

Преобладаващият жанр в "Есенния театрален салон" тази година е комедията.

Салонът се открива с поставената за първи път у нас пиеса на Александър Урумов "Който трябва". Българските политически нрави са представени в една бляскава политическа сатира, с елементи на абсурд и комедия del' arte.

Комедийното шоу в четвъртък "Концерт за френски ключ и маските на Мелпомена", е в стила на stand up комедията.

Изключение от комедийния жанр е второто представление на Сливенския театър, което ще се види за първи път у нас пиесата "Ефектът" на младата англичанка Луси Пребъл.

В Сливен гостува и най-награждаваната пиеса у нас "Възвишение" по романа на Милен Русков, за която на Иван Добчев бе присъден "Икар" за режисура.

"Блажно наддумване" театрален пърформанс на българския еротичен фолклор, зрителите могат да видят под открито небе, в градинката до църквата "Св. Димитър" идната седмица. Премиерата на Шекспировата комедия "Много шум за нищо”, с участието на целия сливенски театрален екип, ще е финалното представление в "Есенния салон" на 30-и септември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!