Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камарата на архитектите призова за подобряване на сградния фонд

Снимка: БГНЕС

По повод Световния ден на архитектурата, 6-и октомври, ръководството на Камарата на архитектите в България посочва, че подобряването на сградния фонд може да се превърне в ключ за извеждане на страната от кризата.

В деня след изборите е важно да се намери широк консенсус от всички политически партии. Една от темите за това съгласие е качеството на средата, която ни заобикаля. Подобряването на сградния фонд може да се превърне в ключ за извеждане на България от кризата в решаване на социалните и екологични проблеми и да стимулира българската икономика. Обновяването на сградния фонд ще създаде работни места и може да подкрепи малките фирми. Ще повиши конкурентоспособността на българските производители и ще намали зависимостта на страната от внос на петролни продукти.

Според архитектите енергийната ефективност трябва да се превърне в стратегически приоритет и да бъде тема с ранг на национална сигурност. От Камарата призовават всички заинтересовани страни да обединят усилия за изграждане на нова, по-добра България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!