Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 преподаватели бяха наградени от Община Варна

15 преподаватели получиха награди от Общината, след като влязоха в годишните номинации за млади учители във варненските училища и детски градини. Това е десетото издание на инициативата за поощряване на младите кадри във варненското образование.

Наградени бяха и трима директори на учебни заведения за гражданска отговорност и изключителна самоотверженост, които са се справили успешно при критичната ситуация с наводнението в район "Аспарухово".

Димитринка Георгиева, директор на училище "Любен Каравелов" каза, че е обнадеждена от съпричастието на институциите и на доброволците:

Определено вярата в хората. Толкова много хора, готови да помогнат, за моя немалък жизнен път виждам за пръв път. И така, особено когато видях и младите хора, си казах - нашата родина ще я бъде. Това бяха хора откъде ли не - и от Пловдив, и от Враца имаше, и от нашия район, от областта. Когато ги видях всичките там, включая и нашите ученици, без да се обръщаме, те бяха още на втория ден, въпреки че бяха пострадали доста от техните семейства, те бяха при нас.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!