Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български изпълнители застават зад каузата на донорството с концерт в София

Снимка: Архив

Български изпълнители застават зад каузата на донорството - с концерт във Военния клуб в София с участието на групите "Акага" и "Остава", Михаела Филева, ВенЗи, Светла Иванова и Дамян Попов и други. Входът е свободен.

Събитието се организира от Изпълнителната агенция по трансплантация и е част от Седмицата на донорството, която започна на 11-и октомври и ще продължи до неделя. Целта му е да популяризира темата за даряването на органи и трансплантациите пред по-младата публика. С музиката се опитваме да изпращаме послания, които да ни карат да се замислим над нещата, които оставят следа, затова и мястото ни е на събития като това, сподели пред "Хоризонт" хип-хоп изпълнителят ВенЗи:

Аз не искам на никой да казвам какво трябва да прави и какво - не, но с това си участие, поне аз, искам да покажа съпричастност към тази кампания, да кажа, че няма нищо страшно в това да бъдеш причината някой да живее и да сме по-отворени към човека до нас във всякакво отношение, защото това отнасяш със себе си - стойностите, добродетелите, които си успял да натрупаш вътре в себе си.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!