Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излиза окончателният доклад на ДАЗД от проверката в IV Помощно училище

Снимка: БГНЕС

Днес се очаква да бъдат оповестени резултатите от окончателния доклад на Държавната агенция за закрила на детето от проверката в столичното IV Помощно училище след подадения сигнал за насилие над 13-годишно момиче.

По предварителна информация има установени нарушения и пропуски в работата на директора и персонала на училището. Камелия Николова от Държавната агенция за закрила на детето посочи какви действия ще предприемат:

За установените пропуски и нарушения, които ни водят до нарушаване на правата на детето, председателят на ДАЗД издава задължителни предписания. Те ще са с определен срок за изпълнение, след изтичането на който трябва да ни бъде върната информация, какви действия са предприети за изпълнението или евентуално поради какви действия се е стигнало до тяхното неизпълнение. За неизпълнение на тези задължителни предписания след влизането им в сила председателят на ДАЗД разполага с правомощието да налага административни санкции. При установяване на виновно поведение от страна на служител в проверявания обект, председателят на ДАЗД има право по закон да предложи дисциплинарно наказание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!