Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провдивчани гласуват за любим съвременен български автор

Пловдивчани днес могат да гласуват за своя любим съвременен български автор. Кампанията е организирана от сдружението "Писалка и перо" към Народната библиотека "Иван Вазов" с подкрепата на Националния алианс за работа с доброволци.

Целта е да бъде популяризирана съвременната българска литература, както и да бъде провокиран интересът на младите хора към четенето.

Желаещите да гласуват за любимия си автор, могат да направят това на няколко пункта в Пловдив. Те могат да избират и между посочените в брошури десет имена. Класацията е според най-четената българска литература в Народната библиотека "Иван Вазов" за първото шестмесечие на тази година. Има възможност и за електронно гласуване на сайта на библиотеката.

Авторът, получил най-много от гласовете на пловдивчани, ще бъде поканен на среща със своите почитатели. Сред имената на гласувалите за него ще бъде теглен жребий и раздадени книги като награди.

Междувременно тази вечер в Пловдив ще бъдат връчени наградите на победителите в Четвъртия национален конкурс за поезия "Добромир Тонев". В надпреварата участваха 110 поети от цялата страна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!