Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай беше ранен при преследване на шофьор-нарушител в Пловдив

Снимка: БГНЕС
Зрелищно преследване между автомобил и полицейска патрулка днес преди обяд в Пловдив завърши с катастрофа и ранен полицай. Нарушителят - криминално проявен младеж с отнета книжка - беше арестуван.

Гонитбата започнала, след като шофьорът отказал да спре за проверка при направено нарушение в квартал "Капана". След като той не се подчинил, полицаите са го преследвали по булевардите "Шести септември" и "Източен". По време на гонитбата нарушителят на няколко пъти се е опитал да блъсне и избута патрулната кола, като така застрашил други автомобили.

При един от тези опити, в близост до Сточна гара, единият от полицаите стрелял и спукал гумата на "Мерцедес"-а. Преследваната кола се е блъснала в паркиран автомобил и се е врязала в дърво. Полицейският "Опел" обаче също катастрофирал. Патрулката е навлязла в насрещното движение и се е ударила в два леки автомобила, като при удара е пострадал единият от полицаите. Той е настанен в болница за наблюдение, без опасност за живота.

След катастрофата шофьорът на "Мерцедес"-а побягнал, но е бил заловен и отведен в Четвърто районно полицейско управление. Нарушителят е 26-годишен плодивчанин, с криминална регистрация за хулиганство и отнета шофьорска книжа, заяви началникът на Пътна полиция Радослав Начев. Тестът на шофьора за алкохол е бил отрицаелен, полицията разследва случая под наблюдението на прокуратурата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!