Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 минути безплатно паркиране в Синята и Зелената зона на София предвижда нова наредба

Снимка: БГНЕС

10 минути безплатно паркиране в Синята и Зелената зона на София предвижда нова наредба, която е в дневния ред на заседанието на Столичния общински съвет. Пространството около стадион "Васил Левски" ще бъде включено в Зелената зона за паркиране в града. Жителите по настоящ адрес в центъра на София също ще могат да кандидатстват за годишна винетка за паркиране, посочи Зафир Зарков – член на транспортната комисия:

Съобразявайки се с решение на съда, разширяваме възможността, освен тези, които са с постоянен адрес, да имат възможност да кандидатстват и хората, които са с настоящ адрес и живеещи в зоните за платено паркиране.

По-съществена е също така и възможността всеки един член от съответното домакинство да може да кандидатства със собствения си автомобил за стикер за локално платено паркиране. Друга промяна е и за десетте минути, които са безплатни. То е свързано най-вече с тези кратковременни спирания, когато оставяме деца в детски градини, в училища. Това ще става с даване на безплатни талони от служителите от Центъра за градска мобилност, също така и на всички каси на Центъра за градска мобилност и няма да може да се използват един след друг такива талони.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!