Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов: ПФ няма да участва с политически лица в евентуално правителство, независимо с чий мандат

Снимка: Дневник

Патриотичният фронт няма да участва в евентуално правителство, независимо с мандата на която и да е политическа партия. Това решение беше препотвърдено на заседание на бъдещата парламентарна група на ВМРО и Националния фронт за спасение на България. 

Лидерите на ПФ потвърдиха позицията си, че очакват подписването с ГЕРБ на програма за стабилно управление на страната.

Лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов коментира така изказването на Бойко Борисов, че са възможни нови предсрочни избори:

Диалогът между политическите сили не трябва да се води чрез медиите, още повече, след като сме провели вече два кръга на преговори и очакваме подписването евентуално на програма за стабилно управление. Искам да потвърдя решението на Политическия съвет, че Патриотичният фронт няма да участва с политически лица в евентуално правителство, независимо с чий мандат е. Такова решение беше взето още веднага след изборите. Днес отново беше препотвърдено. 

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че Патриотичният фронт ще предложи на бъдещото правителство единствено експертен потенциал:

Ние нямаме никакви претенции кого ГЕРБ ще излъчат за министър-председател или за министри, но за нашата коалиция имаме пълното право сами да решаваме. След като сме решили, че няма да предлагаме политически лица, значи няма да предлагаме политически лица. Можем да предложим експерти, които съм сигурен, че ще бъдат много по-добри професионалисти като министри или на нивата, на които ги предложим, отколкото политическите лица. 

Коалиция Патриотичен фронт влиза в новия парламент с отговорно поведение. Вече са и със своите номинации. За заместник-председател на Народното събрание от ПФ предлагат Александър Каракачанов. Парламентарната група ще има председател Валери Симеонов и трима заместници – Валентин Касабов, Поли Карастоянова и Искрен Веселинов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!