Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП иззе 24 500 лева от фирми със задължения към бюджета

| обновено на 06.11.14 в 22:04
Национални институции
Снимка: Ивайло Михайлов

14 000 лв. бяха иззети от касите на 13 фирми в обхвата на НАП-Пловдив със задължения към бюджета. Това стана в кампания на Националната агенция за приходите, започнала днес в цялата страна. Мярката да се изземе оборотът от търговския обект е крайна и се прилага само в случаите, в които, въпреки че длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски, поясняват от НАП-Пловдив.

Акцията се проведе едновременно в един и същи час в 13 фирми в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и Смолян. Данъчните засякоха и нарушения на разпоредбите за регистриране и отчитане на приходите от продажби. Трима търговци ще бъдат санкционирани заради разминаване между касовата наличност и отчетените на фискалното устройство обороти.

Служители от НАП- Варна са иззели над 10 500 лева от 13 каси на длъжници в рамките на същата кампания. В НАП- Варна тази мярка се прилага регулярно, като само за тази година тя е приложена в над 20 обекта. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!