Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на спектакъла "Щъркели на кръстопът” в Ямболския драматичен театър

В Ямболския драматичен театър тази вечер е премиерата на спектакъла "Щъркели на кръстопът" по пиесата на Никола Русев "Писмата". Адаптацията и постановката са на популярния ни актьор и преподавател в НАТФИЗ проф. Атанас Атанасов

След екранизацията на пиесата на Никола Русев във филма "Щурец в ухото" професорът от НАТФИЗ Атанас Атанасов поставя драматургичния текст за първи път на сцена, адаптирайки го с днешното време, но със същия наш роден българин в него.

Пиесата е с типично българското си чувство за хумор, с типично българските нашенски проблеми, с типичните характери на истинския българин, с онази народопсихология, която, независимо къде живееш, в малък град, в село, в махала някъде в планината, или в столицата, в големите градове, всъщност ние я носим със себе си. Всичко добро, всичко лошо, което в крайна сметка ние, като нация, като етнос, като манталитет, притежаваме.

Героите прекосяват 4 сезона, в очакване на щъркелите, за да чуят своя щурец в ухото. Театралният разказ протича почти като в "Очакване на Годо", за да разкаже по човешки топло и прочувствено няколко истории на кръстопътя на надеждите, мечтите и живота. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!