Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората от Кюстендил и Дупница затварят път в знак на протест срещу избора на Бат` Сали

Снимка: БГНЕС

Жителите на Кюстендил и Дупница отново излизат на протест срещу решението на ДПС да реализира мандата си в избирателния район чрез народния представител Александър Методиев.

Един месец след парламентарните избори хората от Кюстендилска област продължават да твърдят, че резултатите от изборните секции в Турция, с които ДПС реализира един мандат в 10-и избирателен район, са фалшифицирани. Те очакват най-късно до две седмици Конституционният съд да се произнесе по казуса.  Кметът на Кюстендил Петър Паунов каза:

Стотиците нарушения  в изборните секции в Турция, които са очевидни и с просто око... Като погледнете, по-голямата част от комисията са работили след председател и секретар, дописвани са хиляди хора, дори тези, които са били по избирателни списъци, а в по-голямата част изобщо не са гласували. Ние сме изброили 8 порока на изборите в Турция, затова очакваме отмяна на резултата.

До седмица в парламента ще бъдат внесени и предложенията на жителите от Кюстендилска област за промяна в Избирателния кодекс, допълни Паунов:

Работим по нови изборни правила, а именно промяна на избирателната система на 100% мажоритарна и вероятно в началото на следващата седмица ще бъде внесено официалното ни предложение в парламента.

Кюстендилци отново ще затворят международния път за Македония в отсечката с. Жиленци – ГКПП "Гюешево" в 17 часа. Протестиращите в Дупница се събират на градския площад "Демокрация", но са категорични, че ще блокират главен път Е-79 в най-интензивния като трафик ден и в пиковото време 17.30  18 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!