Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Пловдив е готова за зимния сезон

Община Пловдив има готовност да посрещне предстоящия зимен сезон. В изправност са всичките налични 132 машини за зимно почистване. Над 460 души ще обработват ръчно улиците и пешеходните зони при снеговалеж и заледяване. 

Необходимите количества сол вече са набавени, разполагаме с 4700 тона, заяви директорът на общинското предприятие "Чистота" Иван Стоянов.

Имаме от миналата година останали за пешеходните зони 93 тона кациев дихлорид и 13 тона айсмелт, който също е на химическа основа. Пешеходните зони - ще продължим с практиката от миналата година, като завали сняг да се обслужват първоначално с техника, защото се вижда, че с техниката за една нощ могат да се обслужат между 50 и 70 километра. Докато с ръчен труд, сутрин започват да разбиват първо леда и отнема повече труд и по-малко площи се обработват. 

От 16-и ноевмри влиат в сила в 24-часовите дежурства по график, посочи Стоянов:

Ние по принцип имаме дежурни шофьори в предприятието, постоянно обикалят и ако има някъде обледеняване, не само снеговалеж, знаем, че дори и при мокро време и падане на температурите под нулата се образуват обледенявания по мостове и надлези, ние веднага излизаме и започваме да го обработваме, така че сме готови за зимата. Надяваме се да е като предишните две. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!