Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сара Брайтман отведе българската публика на космическо пътешествие

БНР Новини
Снимка: БТА

Световноизвестното британско сопрано Сара Брайтман изнесе първия си концерт в България в софийската зала "Арена Армеец" на 12 ноември. Тя пристигна у нас в рамките на своето световно турне Dreamchaser World Tour.

Певицата с невероятен вокален диапазон и специфичен кросоувър – стил, обединяващ различни жанрове, беше подготвила репертоар от най-доброто от своите 11 албума. За концерта в София тя избра музикантите от Симфоничния оркестър на Българското национално радио. На диригентския пулт застана британският диригент Пол Бейтман, който е и автор на аранжимента на нейния голям хит Time to say goodbye. Toй също пристигна за пръв път в България, като със Сара Брайтман го свързва вече 20-годишно творческо сътрудничество. Преди първата си репетиция вчера с радиосимфониците в Първо студио на БНР той даде висока оценка за Симфоничния оркестър на БНР и сподели, че е развълнуван да бъде в София, определяйки столицата ни като интересен и красив град.

На сцената на "Арена Армеец" излезе и гост-солистът – швейцарският изпълнител от турски произход Еркан Аки, с когото Сара Брайтман изпълни хитовете Canto Della Terra и The Phantom of the Opera, под бурни аплодисменти.

Едно музикално и визуално пътешествие в космоса – именно на това се насладиха зрителите в залата, които наблюдаваха на огромна видеостена зашеметяващи кадри от космоса и гледки на Земята.

Почитателите на Сара Брайтман изпитаха удоволствието на чуят на живо едни от нейните емблематични изпълнения: Time to say goodbye, Nessun Dorma, както и кавърверсиите на хитовете на Queen – Who Wants to Live Forever и на Kansas – Dust In The Wind – втория бис, с който тя завърши концерта си.

Сара пристигна в България след първия концерт от турнето си в Истанбул, а днес заминава за следващата си спирка в Букурещ. Нейното световно турне продължава с обиколка из източната част на Европа и ще достигне до Япония.

След края на турнето, Сара ще прекрати концертните изяви за почти година, защото ще се подготвя за пътуването си до Международната космическа станция. Там тя ще се превърне в осмия космически турист и ще изнесе първия концерт от борда на станцията.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Когато те срещнах" – китаристът Мирослав Иванов със солова песен

Мирослав Иванов е китарист, аранжор и автор на музика, който присъства в повечето от най-интересните съвременни български музикални групи и проекти. Негови авторски проекти са групите Сафо, Saint Electrics, МетаФормоза  и Пеперуда. Възлов член е на..

публикувано на 15.06.24 в 10:05

"Освободен" – лятно настроение с Innerglow

Триото Innerglow се нареди сред финалистите в тазгодишното 55-то издание на конкурса "Пролет" на БНР с песента си "Освободен". Идеята за нея възниква по-рано и давайки си сметка, че звучи свежо и танцувално, Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей..

публикувано на 14.06.24 в 10:15

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15