Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: Екипите на Спешната помощ са 18-20 а има щат за 30

Липсата на достатъчно екипи в Спешната помощ в София не позволява да работят трите изнесени кабинета, които е разкрила Столичната община в различните райони на града. Близо 2500 души са потърсили помощ в изнесения кабинет в район "Кремиковци", посочи кметът Йорданка Фандъкова. Тя очаква новият здравен министър да реши проблема възможно най-бързо:

Спешната помощ в София работи с по-малко екипи, отколкото е щатът. В момента 18-20 са екипите на Спешна помощ. Има щат 30 екипа, а да не говорим за европейските стандарти, които изискват при минимална окомплектовка два пъти повече лекари. Така че очаквам от новия здравен министър, който беше добре запознат като общински съветник с проблемите на спешната помощ в София, да предприеме бързи и спешни мерки, за да може да се окомплектоват и да се използват изнесените кабинети в няколко ДКЦ-та, а не да стоят заключени.

Функционален кабинет с нов ехокардиографски апарат, мобилен ехограф и холтер апарат беше открит в 12-о ДКЦ в столичния район "Люлин". Назначени са двама лекари специалисти. Записани са часове за преглед за следващите три седмици, информира директорът на здравния център д-р Васил Василев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!