Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Университетската болница в Плевен спечели награда за хуманизъм

Снимка: Архив

Трима лекари от Университетската болница в Плевен станаха първите носители на наградата за хуманизъм, учредена от Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми. На церемония в лечебното заведение режисьорът Андрей Слабаков връчи отличията на лекарите Наташа Манева, Георги Димитров и Иво Стефанов.

"Медицината е нещо повече от професия и кариера - тя е призвание и хуманитарна мисия" - това заяви д-р Наташа Манева, изпълнителен директор на болницата в Плевен, при получаването на отличието.

Д-р Георги Димитров и д-р Иво Стефанов от реанимацията благодариха за високата оценка и признание.

Всичко, което човек прави, може да го прави отговорно или безотговорно. Тази професия трябва да се управжнява с отговорност, каза д-р Димитров.

За мен е чест да получа тази награда. Много се радвам, че я полчуавам. В нашата професия се сблъскваме всеки ден с най-различни човешки трагедии. Чувството да помогнеш на другия, да извършиш нещо добро те зарежда с енергия, сподели д-р Стефанов.

Режисьорът Андрей Слабаков посочи, че наградата още с учредяването си е затруднила организаторите при избора им:

Не беше много просто, защото имаше и доста други болници, които същио заслужаваха да бъдат наградени, но, в крайна сметка, един печели, другите - догодина.

Наградата става аежегодна и всяко издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми ще отличава за хуманизъм болница и лекари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!