Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на отбраната не вижда причина да оттегли своя заместник Орхан Исмаилов

| обновено на 26.11.14 в 20:27
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев не вижда причина да оттегли своя заместник Орхан Исмаилов. Това стана ясно след 40-минутна среща с лидерите на Патриотичния фронт. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че не изключва варианта патриотите да оттеглят подкрепата си от кабинета на Бойко Борисов.

Николай Ненчев е говорил по въпроса с неговия заместник и с премиера Бойко Борисов и той е заявил, че споделя неговото мнение:

Не получих повече аргументи и доказателства от тези, които вече бях видял в медиите. От Патриотичния фронт заявиха по много ясен и категоричен начин, че не са против различните етнически групи и са за добронамереност и национална отговорност.

По думите на министъра няма данни за принадлежност на Исмаилов към службите за сигурност.

От Патриотичния фронт реагираха с недоумение и на поредната кадрова смяна – назначаването на новия областен управител на София Веселин Пенев от Национална партия "Свобода и достойнство" и заместник на Корман Исмаилов. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира: 

За първия случай, ако приемем, че нещата не са били ясни, станало е в бързина и т.н. Но след като сме провели разговор преди седмица, не е добър знак.

Красимир Каракачанов добави, че патриотите имат само един ход:

Оттегляне на подкрепата. Срокове не поставяме. Веселин Пенев не е от друг етнически произход, но реакцията ни е същата, което само потвърждава нашата теза, че позицията ни е принципна, а не става въпрос за етнически произход, вероизповедание или име.

Според Каракачанов окончателното решение се очаква следващия вторник, когато ще се събира Съветът на партиите. Каракачанов не изключи решение да има и по-рано, предвид новите обстоятелства.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!