Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Ангелкова очаква Бранимир Ботев да се оттегли от поста си на неин заместник

Бранимир Ботев
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че очаква Бранимир Ботев да се оттегли от поста на неин заместник заради недоволството на много от организациите в бранша от назначаването му. В Пловдив, където присъства на откриването на Петата международна среща на туроператорите, тя подчерта, че Ботев е бил предложен от Патриотичния фронт.

Към момента няма издигнати други кандидатури на заместник-министри, подчерта Николина Ангелкова, като уточни, че общо заместниците й ще бъдат двама. Ще има и съветници.

Относно назначението на Бранимир Ботев тя уточни:

Наложи го искането на г-н Валери Симеонов от Патриотичния фронт. Това е негово предложение и премиерът е назначил г-н Бранимир Ботев по искане на г-н Валери Симеонов.

В последните 15 месеца се върнахме много назад и отговорност за това носи именно Бранимир Ботев, заяви Любозар Фратев, председател на една от 18-те браншови организации, подписали се под декларацията срещу назначението му на поста.

Не са усвоени европейски средства. Има опасност повече от 8 милиона да се изгубят. Законът, който беше приет на 26-и март 2013-а година, така и не стартира. Той започна една ревизия на закона, в резултат на което не се приеха нормативните актове.

Като потвърди наследените проблеми от предишното управление и изтъкна недоволството от назначението на Бранимир Ботев на голяма част от работещите в бранша, министър Ангелкова подчерта:

Аз се надявам той да се оттегли.

Двете структури на Министерството на туризма в Пловдив и експертите, работещи в тях, ще бъдат запазени, каза още Николина Ангелкова и подчерта, че има разписан нов правилник за работа на министерството. Щатните бройки са 120 и вероятно ведомството ще се настани в сградата на ексминистерството на инвестиционното проектиране.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!