Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поп вести

БНР Новини
Снимка: БУЛФОТО

На 20 ноември в НДК дует Ритон представи концерт, носещ името на една от последните им песни „Пътят към твоето сърце“. На спектакъла Здравко и Катя изпълниха най-големите си хитове. Легендарното дуо изпя за първи път някои от най-новите си песни, които ще бъдат включени в предстоящия им нов албум. Сред тях бе и последният им сингъл „Хотел „Безкрайност“. Написан е по музика на Ани Пешева, която в момента се изявява в музикалното риалити „Гласът на България“. Текстът е на поета Росен Димитров. Всички изпълнения бяха съпроводени от формацията на дует Ритон с ръководител Алекс Нушев – китарист и тонрежисьор.

На 25 ноември Владимир Ампов – Графа представи в НДК акустичната си програма, заедно с музикантите Мирослав Иванов, Ивайло Звездомиров, Борислав Бояджиев, Краси Тодоров, Венци Трифонов и други музиканти. Поп певецът не е представял акустична програма от 8 години. Творческият директор на проекта Калоян Лалев – Кайо се бе погрижил за преобразяването на зала 3 в НДК, в най-подходящата сцена за изпълненията на Графа. От своя страна изпълнителят зарадва феновете си с песните „Домино“, „А дано, ама надали“, „Дим да ме няма“, “Causa Perduta”, „Враг“, „Никой“ и още много от своите хитове в нови аранжименти, специално подготвени за концерта.



Виктор Либа е познат от момчешката поп банда 032, която отдавна не съществува и всеки от четиримата изпълнители върви по своя път. От години той живее и учи в Милано. Вече е факт първият му солов проект „Само с очи“, написан по музика, текст и аранжимент на Боян Христов (B.O.Y.A.N.). Има и видеоклип към него. Режисьор на продукцията е Ян Петров, английската версия на песента е поверена на Рейчъл Роу. Ето какво добавя още Виктор Либа: В един момент имах желание отново да се занимавам с музика. И така започнах да работя по първия си самостоятелен сингъл. Много съм щастлив, че той вече звучи в радио ефира. Мисля, че щом правя музика за България, тя трябва да е на български език. „Само с очи“до някаква степен стана случайно. Аз често се връщам в България и през лятото говорихме с Боян за моята идея за песен. С него сме приятели още от съвместната ни работа като група 032. Споделих му как си представям сингъла. Още на следващия ден той ми се обади с конкретно предложение. Аз го чух и осъзнах, че Боян е направил това, което си представях.



Деси Андонова, позната от „Phuture Shock“ и „Сентиментал Суингърс“, приятно ни изненада със солов проект. През ноември чаровната DJ дама, която развива соловата си кариера като DESY, представи първия си сингъл, озаглавен „Easy“. Той ще бъде включен в предстоящия й самостоятелен албум. Песента е създадена в колаборация с Божидар Василев от „Southwick“. В нея участва и американският артист Браян Капобианчи. В „Easy“ можем да се насладим на характерния фънки привкус, благодарение на Антони Рикев, Николай Данев и Радослав Славчев, Божидар Василев и DJ JIJO. Във видеото към сингъла на DESY участва и американският гост. Режисьор и идеен двигател на черно-белия клип е фотографът Тихомир Рачев, който работи с певицата от години и сега вдъхновено претворява музиката й в образи.


Група „Ni.co“ направи промоция на видеото към песента „Някой“. Това е третият сингъл на пловдивската банда. Изпълняват го заедно с Liter Jack, едно от новите лица на българската рап музика. Сингълът е авторски на Ники Николов – фронтмен и китарист на „Ni.co“. Записан и продуциран е от „Mastilomusic“, а режисьор на видеото е Цветомир Матев. „Някой“ е част от дебютния албум на бандата, който се очаква да излезе през 2015г.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15