Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев: Между партньорите в управлението има недоразумения и сериозно недоверие

Снимка: БГНЕС

Между партньорите в управлението има недоразумения и сериозно недоверие, каза съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Според Кънев решение на създаденото напрежение в Патриотичния фронт ще има до няколко дни. Той призова да се преустанови междуличностната атака и управляващите да се съсредоточат върху проблемите на страната. Реформаторският блок търси успокояване на ситуацията, призна Радан Кънев:

Ще търсим решение помежду ни, при което да останат и заместник-министърът на отбраната и областният управител на София. Търсим успокояване и разумно решение. Фактът, че конфигурацията на мнозинството в голяма степен беше идея и дело на Реформаторския блок, така че носим си отговорността. Моето усещане е, че има каскада от недоразумения и сериозно недоверие между партньорите в правителството. Предполагам, че до края на тази седмица този въпрос ще бъде затворен, но подобни въпроси ще има отново и отново, няма съмнение. Не трябва да губим голямата картина, че в момента България започва да приема един от най-тежките си бюджети от много време насам. Ние се намираме в тежко положение, в което този тип съображения, които доведоха до тази криза, трябва да останат на заден план.

Кънев нарече "дълбоко безпринципен" евентуален компромис Орхан Исмаилов за сметка на Слави Бинев и призна, че върху Реформаторския блок тежи отговорността към собствения му електорат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!