Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът обеща подкрепата на държавата за финансовите корекции на общините по европроектите

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обеща подкрепата на държавата за финансовите корекции на общините по европейските проекти. Той гарантира, че няма да дели кметовете по политически принцип.

Премиерът Бойко Борисов информира кметовете, че днес МС е взел решение общините да могат да си вземат парите, държани в КТБ. Борисов обеща подкрепата на държавата за финансовите корекции на общините по европроектите:

И заради външнополитическата обстановка да се преборим да успеем да се справим с тия чудовищни корекции от 25 процента, механични корекции, на нашите пари корекции. Не случайно на времето са казали, еничарите са били най-страшните, не толкова официалната турска армия или там османска или как се казва. Това, което българите са си правили с българи, това точно е било отношението към общините. 25 корекции, има ли някой да не е коригиран? Сега ги смята над половин милиард. Още трябва да се извади в един момент, за да оцелеете.

Премиерът и председателят на Националното сдружение на общините подписаха споразумение за сътрудничество между МС и Сдружението. Председателят на Националното сдружение Тодор Попов подчерта, че местната власт заслужава повече финансова самостоятелност:

Ние сме продукт, и вие, и ние на едно и също нещо, на доверието на хората, на тяхната надежда и желание да живеят по-добре. И затова силно съм убеден, че е дошло времето да отговорим на тези очаквания и то да го направим заедно.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!