Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена се самозапали в Стара Загора

| обновено на 08.12.14 в 17:09
Снимка: Венелина Попова

32-годишната Силвия Мишкова се самозапали в Стара Загора.

Ръководителят на Спешния център д-р Чавдар Попов съобщи, че сигналът е бил получен на тел. 112 в 09.24 часа, а линейката е пристигнала на мястото три минути по-късно. На жената веднага са били поставени банки с животоспасяващи системи. Според д-р Попов при идването на екипа обувките й още горели, до нея са били намерени туба и дамска чанта.

Силвия Мишкова е транспортирана до Клиниката по изгаряния в Пловдив. От пресцентъра на болницата съобщават, че тя е в тежка шокова травма, с 92 процента изгаряния и с реална опасност за живота. Състоянието й се е усложнило и от пушечните газове, които са травмирали белите й дробове.

На Силвия е направена операция, включваща специални разрези в участъци от долните й крайници и гръдния кош с цел да се облекчи състоянието й. Тя е поставена в медикаментозна кома, правят й се вливания с кислородни разтвори и успокоителни лекарства.

От Областната дирекция на МВР нямат информация за причината за самозапалването.

Силвия не е семейна, живее с родителите си пенсионери. Бащата е бил на висока ръководна позиция в мини "Марица-изток", майка й е лекар. Пред д-р Попов след инцидента тази сутрин тя споделила, че преди време дъщеря й е претърпяла травма. Паднала е от високо и си е счупила лумбални прешлени. От тогава е по-трудноподвижна и по-затворена.

Нейна съседка заяви, че не знае Силвия да е имала психически проблеми: 

Не мога да кажа, защото водехме много адекватни разговори с нея. Само съм забелязала, че е по-затворена, не е много контактна. Другото което е, че освен да комуникира със съседите и родителите си, не излиза да ходи по дискотеки, заведения, да идват приятели, момчета – не.

Семейството на Силвия няма материални проблеми. Тя работела заедно с баща си в семеен железарски магазин, регистриран на нейно име. Съседите й я познават като отзивчива и много сърдечна.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!