Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдии и адвокати в Раднево бяха обвинени за различни престъпления

Снимка: БГНЕС

Специализираното звено за противодействие на престъпления, извършени от магистрати, създадено между Софийската градска прокуратура и ДАНС, привлече като обвиняеми районните съдии в Раднево Люба Петрова и Евелин Драганов, както и адвокатите Николай Господинов и Румен Русев.

Съдия Петрова е обвинена в подбуда към лъжесвидетелстване, в нарушение на Закона за кредитните институции за това, че предоставяла кредити и се облагодетелствала с повече от 47 хиляди лева, както и че не си е направила отвод по дела, в които е била в приятелски отношения с една от страните. На съдия Петрова е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 30 хиляди лева.

Специализираното звено е повдигнало обвинение и на Евелин Драганов - районен съдия от Раднево, за заплаха на служителка на съда с убийство. Той е с мярка "подписка".

Адвокат Николай Господинов е обвинен за потвърждаване на неистина пред съда, свързана с предаване на пари от свидетел към адвокат. 

Обвинението към другия адвокат Румен Русев е за присвояване на 22 хиляди лева от принудителна продажба на имот и за подбуда към лъжесвидетелстване.

Мярката за Господинов е "подписка", а за Русев - парична гаранция от 15 хиляди лева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!