Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ромско семейство нападна лекарка в Раковски

Семейство роми е нападнало лекарка от Центъра за неотложна помощ в Раковски снощи.

66-годишната д-р Пеевска е била дежурна в спешния кабинет, когато две жени, придружени от един мъж, довели за преглед двегодишно дете. Лекарката препратила пациентите за по-подробни изследвания в друг кабинет, при което разярен мъжът я ударил през лицето. Инцидентът с д-р Божидара Пеевска е станал между 21.30  и 22 часа снощи. Веднага след нападението тя се е обадила на управителя на Бърза неотложна медицинска помощ "Евромед" в Раковски Георги Георгиев, като е казала, че след удара е загубила за кратко и съзнание. Д-р Георгиев поясни:

Тя е ударена в главата, като в последствие днес разбрах, че една от санитарките е намерила и обицата й. Явно ударът е жесток, защото аз не виждам как ще се откачи една обица от един шамар. По нейно описание тя казва, че ги е посрещнала на входната врата, попитала ги е за какво става въпрос, те са казали, че детето е пило някакъв препарат, като и те не знаят какво е, и в момента, в който тя тръгва да им обясни, че случаят е спешен, че трябва да се закара в детско отделение спешно или в токсикология, да се направи промивка, да го видят специалисти, в този момент е нанесен ударът над докторката. В самата сграда има камери и се надявам, че ще бъдат открити тези роми.

По разказа на д-р Пеевска ромите са потеглили след случилото се с черен автомобил в неизвестна посока. Все още не е известно, дали те са от Раковски или от Брезово.

Полицейското разследване продължава. Лекарката е стресирана от случилото се, стресирани са и нейните колеги, допълни доктор Георгиев, който подчерта също, че подобно нападение се извършва за първи път в Центъра.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!