Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП внася свой законопроект за образованието

"БСП - лява България" внася законопроект за народната просвета, с който се премахва възможността частните училища да получават държавно финансиране.

Според БСП образователната система трябва да гарантира равен достъп на всички български ученици до качествено образование, независимо от техните материални възможности и техния етнически и религиозен статус. Социалистите не са съгласни с подготвените от управляващите промени в Закона за училищното и предучилищното образование, с които е предвидено отпускането на държавна финансова помощ и на частните училища у нас.

Депутатът от БСП Валери Жаблянов предложи:

Въвеждането на един учебник за всички курсове на образованието! Трябва да съществува връзка между квалификацията и подготовката на учениците и пазара на труда.

Депутатът от ГЕРБ Милена Дамянова определи предложението на БСП като:

Зле преписан законопроект на ГЕРБ, който обаче има една единствена цел - да саботира и да блокира приемането на един от най- важните законопроекти, а именно този на образованието. Внасянето на законопроекта в последната минута е с една единствена политическа цел - да не се приеме за трети пореден път новият закон за образоването, който чакаме всички от толкова време.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!