Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е мъжът, който в неделя удари лекарката от град Раковски

Снимка: БГНЕС

Задържан е мъжът, който на 14-и декември удари в Раковски лекарката Божидара Пеевска. Той е от ромски произход и е от хасковсото село Александрово. Живеел е на семейни начала с майката на детето, което беше заведено на преглед при д-р Пеевска. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Полицейски екипи от Раковски, Хасково, Сливен и Симеоновград са се включили в издирването на ромите. Първоначално в Нова Загора е задържана бабата на детето, в ареста е и майката , а днес след уверение на адвоката му, че сам ще се предаде, вече е задържан и 35-годишният нападател. Срещу него е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице, съобщи районният прокурор Гергана Мутафова. 

Нападателят е криминално проявен и има две присъди за управление на МПС в пияно състояние и за каране на кола без книжка. От своя страна директорът на ОД на МВР Пламен Узунов подчерта че от 10-и декември е в сила заповед, според която екипите на пловдивската спешна помощ ще бъдат охранявани от полицията при посещенията им в рисковите райони, както в ромските махали на Пловдив, така и в няколко села, където са регистрирани такива случаи през изминалите две години. Освен това дежурните диспечери на телефон 112 ще сигнализират и при всеко обаждане, съпроводено със заплахи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!