Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Христо Хинков е новият директор на Националния център по обществено здраве и анализи

Снимка: Стаматина Никова

Доц. Христо Хинков е новият директор на Националния център по обществено здраве и анализи. Новината беше публикувана снощи на сайта на Центъра. Назначението дойде два дни след като предишният директор доц. Жени Стайкова подаде оставка. Дейността на доц. Стайкова беше обект на проверка от инспектората на МЗ заради съмнения в злоупотреби. Резултатите от проверката обаче така и не бяха оповестени, тъй като доц. Стайкова беше в продължителен болничен.

В началото на септември служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков назначи спешна проверка в Националния център за обществено здраве и анализи. Причината - съмнения, че тогавашният директор доц. Жени Стайкова злоупотребява със средства по европейски проекти, възлагайки ги на свои хора, заобикаля Закона за обществените поръчки при възлагане на ремонтни дейности и пътува в продължителни необосновани командировки. В същия ден доц. Стайкова излезе в болнични и повече не се върна на работното си място до този понеделник, когато подаде оставка.

Назначеният вчера доц. Христо Хинков до момента оглавяваше сектор "Психично здраве" в Националния център по обществено здраве и анализи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!