Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Овергаз" спира подаването на синьо гориво за старозагорската болница "Проф. Стоян Киркович"

Снимка: БГНЕС

В писмо до медиите от компанията "Овергаз" съобщават, че на 15-и януари ще спре подаването на синьо гориво за старозагорската университетска болница "Проф. Стоян Киркович" заради натрупани задължения в размер на 210 хиляди лева. От газовото дружество посочват, че през април 2014-a година задълженията на болницата са били 130 хиляди лева, а от началото на този отоплителен сезон сметките за текущото потребление също не са изплатени и така дългът е нараснал до 210 хиляди лева.

"Овергаз" отказва да кредитира болницата и предупреждава, че след ден ще спре кранчето за доставка на газ. За "Хоризонт" доц. Йовчо Йовчев, временен изпълнителен директор на болницата, заяви, че не е получил подобно писмо от дружеството. Вчера обаче той е изпратил предложение за споразумение цялата дължима сума да се изплати до началото на следващия отоплителен сезон. До края на февруари ще направят и едно авансово плащане.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров коментира пред "Хоризонт", че Общината няма ангажимент към болницата и посочи, че гражданите веднъж си плащат здравни осигуровки, втори път данъци и веднъж завинаги трябва да се разбере къде потъват техните пари. В подобна криза с отоплението старозагорската болница изпадна през ноември миналата година.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!