Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойно убийство е извършено в Раднево

| обновено на 20.01.15 в 15:03
Снимка: Венелина Попова

Полицията в Раднево работи по няколко версии за убийството на двамата съпрузи, открити от техния 21-годишен син, с когото са живеели заедно. Съпрузите са били простреляни, основната версия е семейна драма.

За "Хоризонт" заместник-окръжният прокурор на Стара Загора Нейка Тенева, която е и говорител на Окръжната прокуратура, отхвърли, но не категорично, възможността това да е поредният публичен разстрел в България. Най-вероятно става дума за убийство от ревност и последвало самоубийство.

Мирослав Маринов, шеф на РПУ-Раднево заяви: Работим по всички версии. Основната е влошени семейни отношения.

Мъжът е работил във фирма, обслужваща "Брикел", а съпругата му е била санитарка в болницата в Раднево.

Снощи е получен сигнал в РПУ-Раднево от 21-годишен мъж, който съобщил, че е открил безжизненото тяло на майка си в дома им.
След незабавен оглед, извършен от полицейския екип, освен тялото на 40-годишната жена, било открито и тялото на 56-годишния й съпруг. И по двете тела има следи от огнестрелни рани. На местопрестъплението е намерена 12-калиброва гладкоцевна пушка, незаконно притежание на убития мъж.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Снощи съседите им са чули само един изстрел и са помислили, че е гръмнала газовата им бутилка. По стълбището във входа и на площадката пред кооперацията се виждаха следи от кръвта на убитите, които били изнесени от дома им без носилка.

Продължава работата по събирането на улики.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!