Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боровец събра европейския елит в сноуборда

БНР Новини

През изминалия уикенд заснежените писти на курорта Боровец събраха елита сред българските и европейските фристайлсноубордисти за дългоочакваното събитие на сезона – Red Bull Fragments. Идеално подготвеното трасе от две линии с по осем и пет уреда, класически stairs setup и високоскоростна секция стана арена за изява на 51 майстори на сноуборда от България, Словения, Австрия, Германия и Хърватска. В състава на журито бяха легендите в сноубординга словенците Изток Шуматич и Марко Грилц-Грило, както и представителят на България Иван Иванов. За финала бяха отсети 20 сноубордисти, показали завидни умения и уникални комбинации от трикове. Техните изпълнения бяха оценявани по сложност и техника, цялостно изпълнение, разнообразие и креативност.

Отвореният формат на събитието позволи на участниците максимално да разгърнат своя потенциал, тъй като те сами имаха възможност да избират броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви трикове да извършат в определена времева рамка.

СнимкаГолямата награда на Red Bull Fragments – вълнуващо пътуване до Неселванг, Германия, и участие в проекта Red Bul lThe Station, отиде при австриеца Марвин Шалмина.На второ място се класира сънародникът му Давид Щрубер, а третото място заслужи Матиц Заводник от Словения. България бе представена достойно от бившия състезател от националния отбор – Димитър Чокоев, който получи награда за „най-креативна линия“. След състезанието той сподели: „Паркът е невероятен! За първи път правят толкова добър парк за състезание по сноуборд в България. Това може би е дори един от най-добрите паркове, изграждани в Европа. Всички сме много доволни и приятно изненадани!”.

Не останаха незабелязани от съдията Марко Грилц и уменията на 13-годишния Борислав Стоянов. Наградата на тийнейджъра включва участие в популярните сред фристайл сноуборд маниаците „епизоди на Грило” (Grilosodes), организирани от Марко Грилц. Това означава, че през март тази година на Борислав му предстои пътуване за снимки в Словения.

Снимките са предоставени от организаторите




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25