Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият албум на Лили Иванова „Поетът“

Новият албум на Лили Иванова е събрал четиринадесет песни, които докосват душата. По-голяма част от композициите са сред хитовете на певицата, но в нови аранжименти. Име на албума дава песента „Поетът“ по музика на младия Ангел Дюлгеров и текст на Росен Кукошаров.

Лили Иванова споделя: Преди време имах разговор с Христо Мутафчиев, дали на сериозно или на шега той каза: „Защо да не направим една песен“. Аз го бях чула преди това в едно предаване как пее. Направи ми невероятно впечатление неговият тембър. Самият той има особено излъчване и като артист, и като певец. Затова, когато ми дадоха композицията „Поетът“  реших, че се вписва много добре в речитатива й. Стоян Радев е режисьорът на клипа, а Христо Мутафчиев дойде на снимките – един жест на уважение към мен, за което благодаря. Нямах колебания относно името на албума. Щом чух музиката и прочетох текста на „Поетът“ реших, че това е заглавието на следващия компактдиск и го направих.

Преобладаващата част от композициите в новия албум са по музика на Александър Йосифов.

За Александър Йосифов мога да кажа само хубави неща – продължава Лили Иванова. – Той е един изключителен музикант, композитор, интелект, с възпитание, нещо, което днес малко трудно можем да забележим някъде. Винаги сме били в прекрасни отношения, винаги съм го уважавала, както и той мен, лично като човек и като певица. Щастлива съм, че съм изпяла толкова много негови  песни. Те са по текстове на големи имена в България – поетите: Павел Матев, Дамян Дамянов, Любомир Левчев. И да споделя нещо, което не съм казвала – Александър Йосифов много скоро ми се обади по телефона и ми каза: „Искам да ти благодаря, защото ти единствена остана и не се отрече от мен“. Казах: „Нямам основание да го правя, защото съм благодарна за песните, които си написал за мен“. В албума е и композицията на Найден Андреев „Щурче“ в нов аранжимент. Тя винаги се е посрещала много добре от моята публика.

Красивото оформление на албума „Поетът“ се дължи на Петя Иванова. С нея Лили Иванова работи от две години. По-голяма част от новите аранжименти са направени от Ангел Дюлгеров и записани в неговото студио в Пловдив.




Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05