Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият албум на Лили Иванова „Поетът“

Новият албум на Лили Иванова е събрал четиринадесет песни, които докосват душата. По-голяма част от композициите са сред хитовете на певицата, но в нови аранжименти. Име на албума дава песента „Поетът“ по музика на младия Ангел Дюлгеров и текст на Росен Кукошаров.

Лили Иванова споделя: Преди време имах разговор с Христо Мутафчиев, дали на сериозно или на шега той каза: „Защо да не направим една песен“. Аз го бях чула преди това в едно предаване как пее. Направи ми невероятно впечатление неговият тембър. Самият той има особено излъчване и като артист, и като певец. Затова, когато ми дадоха композицията „Поетът“  реших, че се вписва много добре в речитатива й. Стоян Радев е режисьорът на клипа, а Христо Мутафчиев дойде на снимките – един жест на уважение към мен, за което благодаря. Нямах колебания относно името на албума. Щом чух музиката и прочетох текста на „Поетът“ реших, че това е заглавието на следващия компактдиск и го направих.

Преобладаващата част от композициите в новия албум са по музика на Александър Йосифов.

За Александър Йосифов мога да кажа само хубави неща – продължава Лили Иванова. – Той е един изключителен музикант, композитор, интелект, с възпитание, нещо, което днес малко трудно можем да забележим някъде. Винаги сме били в прекрасни отношения, винаги съм го уважавала, както и той мен, лично като човек и като певица. Щастлива съм, че съм изпяла толкова много негови  песни. Те са по текстове на големи имена в България – поетите: Павел Матев, Дамян Дамянов, Любомир Левчев. И да споделя нещо, което не съм казвала – Александър Йосифов много скоро ми се обади по телефона и ми каза: „Искам да ти благодаря, защото ти единствена остана и не се отрече от мен“. Казах: „Нямам основание да го правя, защото съм благодарна за песните, които си написал за мен“. В албума е и композицията на Найден Андреев „Щурче“ в нов аранжимент. Тя винаги се е посрещала много добре от моята публика.

Красивото оформление на албума „Поетът“ се дължи на Петя Иванова. С нея Лили Иванова работи от две години. По-голяма част от новите аранжименти са направени от Ангел Дюлгеров и записани в неговото студио в Пловдив.




Още от категорията

"Когато те срещнах" – китаристът Мирослав Иванов със солова песен

Мирослав Иванов е китарист, аранжор и автор на музика, който присъства в повечето от най-интересните съвременни български музикални групи и проекти. Негови авторски проекти са групите Сафо, Saint Electrics, МетаФормоза  и Пеперуда. Възлов член е на..

публикувано на 15.06.24 в 10:05

"Освободен" – лятно настроение с Innerglow

Триото Innerglow се нареди сред финалистите в тазгодишното 55-то издание на конкурса "Пролет" на БНР с песента си "Освободен". Идеята за нея възниква по-рано и давайки си сметка, че звучи свежо и танцувално, Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей..

публикувано на 14.06.24 в 10:15

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15