Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова представи в Стара Загора програмата за саниране на сгради

Снимка: Радио Шумен

Стара Загора е сред общините, които изпълняват успешно 12 проекта от програма "Регионално развитие" за над 70 милиона лева. За следващия програмен период в интегрирания план на града са заложени нови 65 милиона лева за реализацията на регионални проекти, съобщи пред журналисти министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. В Стара Загора тя представи програмата за саниране на сгради и коментира изгражданета на тунела под връх Шипка.

Търсим 600 собственика на имоти, които са в Стара Загора една част от тях, други са в Габрово. Тече вече процедурата, пуснали сме тези над 600 уведомления и се надяваме в максимално кратки срокове да проведем отчуждителните процедури и да довършим обхода на Габрово като първа фаза на тунела под Шипка. По отношение на самия тунел, възлагайки строителството на "Струма", със спестените средства ще финансираме частично магистрала "Хемус" и с остатъчните средства да можем да вървим напред и с тунела. Но това няма да стане преди 2017-а година, когато реално ще имаме освободени ресурс европейски, каза Лиляна Павлова.

Сред приоритетните проекти от Оперативната програма "Региони в строеж" министърът посочи 40 км път между Стара Загора и Раднево. Неговата реконструкция и изграждане може да започне веднага след одобряването на програмата от Брюксел.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!