Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да бъдат пенсионирани служители на МВР, ако не са навършили 60 години

Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи няма да може да пенсионира служители на МВР, ненавършили 60-годишна възраст, дори те да имат необходимия трудов стаж. Това приеха депутатите с гласуваните на второ четене промени в закона за МВР. Министър Веселин Вучков одобри тази промяна, която се подкрепя и от синдикатите в МВР.

Нямаме необходимост от подобно правомощие, тоест не желаем да се възползваме от право като органи по назначение да пенсионираме служители на МВР преди да навършат 60 години и по този начин мисля, че можем да успокоим и нашите социални партньори в лицето на тези шест синдиката във Вътрешното министерство.

Депутатите от БСП лява България също подкрепиха промяната. Атанас Мерджанов коментира, че тя е плод на настойчив разговор със синдикатите и  ръководството на МВР.

Ние, колегите от парламентарната група на БСП лява България няма да благодарим, но ще изразим своето задоволство и признание от факта, че господин министърът промени своята позиция в залата. Това още веднъж говори, че се осъзнават определени процеси, които започват да процъфтяват в Министерството на вътрешните работи, което е недопустимо.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!