Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управляващи и опозиция с различни оценки за първите 100 дни на правителството

| обновено на 13.02.15 в 15:07
Снимка: БГНЕС

След отчета на вицепремиерите продължават оценките за 100-те дни управление. 

Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че не е доволен от темпа на реформите. 

Посоката е вярна! Темпото е слабо!

Оценката за стоте дни от управлението на правителството е малко над 4, коментира съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. 

Има плюсове, има и минуси. Минусите, за съжаление, са свързани с предложенията и работата на Финансовото министерство в по-голямата си част. Такъв беше случаят с грешното решение, прокарано с мнозинство, за пенсионните фондове. Грешно беше и спирането на влаковете. За нас е грешка и сегашното вкарване в Народното събрание на искане за подкрепа за 8 милиарда дълг. Аз не искам да бъда една глупава машина за гласуване и няма и да бъда, както и моите колеги.

Георги Кючуков от АБВ даде оценка Много добър 5 за работата на правителството, което е осигурило политическа стабилност:

Разбира се, не може без негативи. Смятам, че като цяло е положително. Зависи как искате да я поставя, по шестобална система - 5! Слабите области са според мен в областта на икономиката и особено, бих казал, слаба област, или поне не съвсем добре обяснена област, това е проектът за емитиране на този нов дълг. Това за мен е най-спорният проблем.

Депутатът от "БСП - лява България" Жельо Бойчев определи управлението като правителство на манипулацията и на излъганите обещания за реформи:

Едно изключително социално неангажирано управление! Правителство, което в рамките на сто дни замрази всички социални плащания към българските майки, към българските деца. Това е едно управление на манипулациите. Имам предвид този огромен скандал в парламента и искането на българското правителство да поемем 16 милиарда външен заем. ГЕРБ правят единственото, което правеха и в последните 4 години от своето управление, само това, което могат най-добре - да трупат дългове, които всички български граждани, включително и децата, трябва да плащат.

През тези 100 дни трябваше да се засили вярата и надеждата на хората за политическа стабилност и икономически просперитет, заяви Алиосман Имамов от ДПС и постави оценка на правителството "не повече от 3":

Тази власт се изгражда върху гнила идеологическа основа. Това бяха 100 дни на безпринципни компромиси между различните идеологически партньори на управлението, 100 дни на политически репресии срещу кадрите на ДПС и на други политически партии.


Станислав Станилов
от "Атака" заяви, че направо би върнал правителството на поправителен изпит. 

Най-слабата област е културата, след нея е външната политика.

Росен Петров от БДЦ смята, че кабинетът може да получи "четворка" за първите си сто дни. 

Да започнат тези реформи, защото досега програмата на правителството е хубава, но е с много пожелателен характер.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!