Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима души загинаха при катастрофи през последното денонощие

Снимка: БГНЕС
Петима души загинаха при катастрофи само през последното денонощие. Ранените са 16, от тях 3-ма са в тежко състояние. Най-тежкият инцидент стана на магистрала "Тракия", където снощи загинаха трима души, а други двама са в критично състояние.

Тежкият инцидент е станал в района на 151-ви км до село Белозем в лентата от Бургас към София.  “Мерцедес” e теглил  “Фолксваген” в насрещно на движението и двете коли са били блъснати от пътуващ към столицата лек автомобил “БМВ”. В резултат на удара трите коли са били смачкани до неузнаваемост, което наложило намесата на спасителни екипи от пожарната.

В “БМВ”-то са пътували четирима души от Чирпан. При удара на място загиват 55-годишният шофьор и жена на същата възраст. Спътниците им - на 24 и 27 години, са с опасност за живота. На път за болницата е издъхнал 23-годишен младеж от хасковското село Синапово, който е шофирал  “Мерцедес”-а. За наблюдение са приети трима жители на село Шишманци - 18-годишен, който пътувал в “Мерцедес”-а, 21-годишният шофьор на "Фолксваген"-а и 27-годишен, който пътувал с него. Работата по случая продължава.

Още една тежка катастрофа от тази сутрин, без жертви. Тя стана отново на една от най-критичните точти в страната - по пътя Русе-Бяла. Пострадалите шестима души са настанени в болница.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!