Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От АБВ пак натискат за повече президентски правомощия

Снимка: БГНЕС
На консултациите при президента от партия АБВ предложиха разширяване на президентските правомощия чрез промяна в Конституцията. Спрямо отговорностите на държавния глава от партията смятат, че е необходимо да бъде засилена възможността президента да инициира референдуми. 

Друга тема, която предлагат от АБВ за следващия Консултативен съвет за национална сигурност, е участието на България в мирния процес между Украйна и Русия, посочи председателят на парламентарната група на партията Борислав Борисов:
В Консултативния съвет да бъдат преразглеждани отношенията към санкциите върху Русия и набелязване на мерки за развитие икономическото сътрудничество на България с Украйна и с Русия.
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отказа да участва в разговорите, но дойде на "Дондуков" 2 само за да направи изявление пред медиите. Според него:
Това по-скоро ми прилича на една игра-лексикон, да си говорим по някои въпроси, нещо като "Стани богат" - въпроси и отговори. Само че политиката не е игра и този човек трябва да разбере най-после.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!