Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинската болница в Казанлък няма запорирани сметки

Общинската болница в Казанлък не е пред фалит и не взема пари от своите пациенти под каквато и да е форма. Това заяви за „Хоризонт“ доктор Кети Маналова – управител на здравното заведение.
Информация в медиите, че 12 общински болници, между които и Казанлъшката, са пред фалит, е създала напрежение сред персонала на болницата и гражданите, заяви доктор Маналова.

Лечебното заведение има около 1 милион лева задължения, но няма запорирани сметки. В началото на март НАП ще изтегли дължимите й суми за осигуровки директно от Здравната каса. Болницата е изплатила всички заплати и е снабдена с лекарства и консумативи, въпреки че получава между 65 и 70 процента от и без това ниските лимити. Доктор Маналова специално подчерта факта, че болницата не си позволява да взема от пациентите си пари под каквато и да е форма.

До края на седмицата предстои да се подпише и новият договор със Здравната каса. Управителката коментира, че ситуацията тази година ще се усложни още повече, заради увеличената минимална работна заплата и осигуровки, и без актуализация на цените на пътеките.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!