Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рашидов: Ще има пари за възстановяване на Пловдивския театър

Вежди Рашидов
Снимка: БГНЕс

360 хиляди лева е отпуснало Министерството на културата за справяне със свлачището край тракийската гробница в Старосел, заяви в Пловдив министър Вежди Рашидов. По думите му,  дейностите започват веднага щом времето позволи да се работи. В момента се извършва избор на фирмата изпълнител, която ще осъществява укрепителните дейности 

Рашидов съобщи още, че  ще бъдат осигурени средства и за възстановяването на Пловдивския театър. След пожар през лятото на 2013 година голямата сцена на театъра е неизползваема: Министърът на културата посочи, че ще са необходими близо 4 милиона лева, а  техническият проект вече е готов: 

Лошото е, че по европейски програми не можем да участваме, но имам думата на премиера и както Влади Горанов, финансовия министър, на който съм изключително благодарен, че тази година ще стартираме. Малка част от бюджета на министерството ще отделяме като приоритет, ще искаме от централния бюджет, както се прави по закон така ще вървим, но от държавата ще дадат, защото няма откъде. И от догодина, дай Боже за новия сезон, да имаме хубав Пловдивски театър. Аз по-скоро питам, защо не е направен досега. Да оставиш 60 човека да няма къде да си изкарват хляба, не знам защо се е случило. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!