Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В повече от 100 къщи в град Съединение са избили подпочвени води

| обновено на 13.03.15 в 12:02
Снимка: БГНЕС

В повече от 100 къщи в град Съединение са избили подпочвени води. Наводнени са приземни етажи, избени помещения и дворове.

От снощи в Съединение непрекъснато вали, макар и слабо. Домовете на хората в югоизточната част на града отново пострадаха, каза кметът Георги Руменов. Няма засегнати обществени сгради. Засега в отводняването не се налага да се включват екипи на пожарната, защото хората сами се справят, подчерта кметът. По думите му, тъй като за една година това е, може би, третият подобен случай семействата в тази критична зона вече са подготвени със собствени помпи.

На този етап няма проблеми с язовирите в района, както и опасност от разлив на преминаващата през града река Потока, чието ниво е под критичното. Кметът на Съединение допълни също, че вчера е започнало и почистване на повече от 10 километра канали, за да може, когато започне топенето на снеговете и се очакват повишени нива на водните съоръжения, да се подпомогне изтичането на водата. 

Междувременно стана ясно, че в община Лъки отменят бедственото положение. Там вече има достъп до всички населени места, а електрозахранването е възстановено. До вчера вечерта с високопроходима техника екипите са успели да достигнат в най-отдалечените места, за да доставят храни и лекарства. Учениците от понеделник ще са на училище. Започна разчистването на пътя Кричим - Девин, участък от който вчера беше отново затрупан от тонове скална маса. От Областното пътно управление се надяват, че в следобедните часове ще бъде отворено едното платно и колите ще могат да се пропускат контролирано. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!