Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: Самостоятелното ни явяване на изборите не ограничава разговорите ни с потенциални партньори

Снимка: БГНЕС

Решението на ГЕРБ е да се яви самостоятелно на местните  избори, но това не ограничава възможността на се водят разговори с бъдещи потенциални партньори в местната влас. Това  заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в Пловдив, където се провежда Национално съвещание с участието на общинските кметове, народните представители и областните координатори, както и министри от квотата на ГЕРБ. 

Изпълнителната комисия на ГЕРБ вече е изпратила към всички структури на партията указания,  за да започнат обсъжданията на  бъдещите номинации за кметове и общински съветници, подчерта Цветан Цветанов. По думите му процесът ще продължи достатъчно дълго време, за да  бъдат номинирани най-достойните  кандидати,  които да са обществено признати и да могат да реализират реални политики в местната власт. Цветанов каза още, че кандидатите за кметове на областните градове са почти ясни , но ще бъдат обявени в зависимост от стратегията и желанието на структурите по места, както това е станало за Благоевград, Разлог и Банско. Той беше категоричен, че предстоящите местни избори трябва да се проведат по правилата на сегашния Изборен кодекс: 

Партия ГЕРБ няма да бъде инициатор на такива промени, защото знаете, че винаги, когато наближават избори, когато се прави промяна на изборното законодателство, винаги има политически популизъм и винаги има определени политически внушения , които се правят от политическите ни опоненти. Затова смятаме, че най-правилната да не се отваря възможността за промени в Изборния кодекс, за да ограничим всякакви спекулации в тази посока.

Според Цветанов работната атмосфера в коалицията е напрегната, но, по думите му, това дава възможности и гаранции за стабилно управление:

Винаги смятам, че разговорите, които водим и в парламента на ниво изпълнителна власт, съм убеден, че можем да съхраним и да запазим това стабилно управление, защото то е полезно за България.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!