Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДСБ искат създаване на независима антикорупционна прокуратура

Снимка: БГНЕС

ДСБ настояха за обединение около създаването на независима антикорупционна прокуратура, разследваща висшите етажи на изпълнителната, законодателната и съдебната власт. В  приета на Националното съвещание на партията в Пловдив резолюция се подчертава, че реформите в правосъдието и сектор "Сигурност"  са  първостепенно условие за излизане на страната от трайната политическа, икономическа и демографска криза.

Вярвам, че с обществена подкрепа идеята ни за създаване на специализирана прокуратура по румънски модел ще финишира и с подкрепата на всички партии в парламента.  Убеден съм, че ще го въведем, моля се обаче да не го въведем толкова бавно и мъчително като румънците. На тях им трябваха четири парламента, за да го въведат.На мен ми се иска ние да го въведем в този. Ако не стане в този, ще стане в следващ, подчерта лидерът на ДСБ Радан Кънев

За спешен напредък в административната реформа и промени в режима на обществените поръчки , се обявиха също участниците в националното съвещание, като междувременно бяха изтъкнати реформаторските усилия на министрите на правосъдието, здравеопазването и образованието.  За предстоящите  избори  общинските и областни структури на ДСБ  ще  водят преговори за максимално широко обединение с  десните и реформаторски сили, а целта е  изолиране на БСП и ДПС от местната власт, подчерта Кънев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!