Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Министрите да не участват в кампанията за местния вот

Снимка: БГНЕС

Министрите да не участват в предизборната кампания за местния вот, призова в Пловдив премиерът Бойко Борисов пред участниците в Националното съвещание на ГЕРБ. 
И мисля, че това ще един добър пример по принцип, въпреки че по закон имат право, за да избегнем всички възможности за пряка конфронтация. На шега казано, ако сега в едната зала Москов обещава болници, а тук Лили Павлова - пътища, нали каква държава ще бъде? Просто месеца преди предизборна кампания ще си вършат само работата, няма да ходят, ако има митинг в Пловдив, да ходят партийците. Аз няма да дойда, колкото и да е важно и правилно, но диалогът с тези хора и те с нас е изключително важно. Това е сърцето на коалицията между ГЕРБ и реформаторите. 
Лидерът на ГЕРБ посочи, че е обсъдил предложението и с лидера на ДСБ Радан Кънев:
Благодарим, разбира се, за подкрепата на АБВ и Патриотичния фронт, но всъщност докато тази връзка между реформаторите и ГЕРБ е факт, мисля, че управлението ще е стабилно.
ГЕРБ ще подкрепи кандидатите за кметове на Реформаторския блок, стигнали до балотаж срещу друга партия, допълни Борисов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!