Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

70 хиляди лева са предвидени за насърчаване на заетостта в Ямболско

Близо 70 хиляди лева могат да си разпределят работодатели от Ямболска област по мерки за насърчаване на заетостта. Безработицата в една от ямболските общини е почти 34 на сто. 

Най-много средства – близо 24 000 лева – са предвидени за насърчаване на предприемачи да наемат безработни младежи до 29-годишна възраст, съобщават от Бюрото по труда в Ямбол. За насърчаване на работодатели да разкриват места за стажуване са заделени 4500 лева. Същата е сумата и за наемане на младежи на непълно работно, а за разкриване на работни места за самотни родители или осиновители са предвидени 4620 лева. По-малки суми се отделят за останалите 14 насърчителни мерки за заетост и обучение. Работодателите могат да подават заявления за свободните работни места и необходимите документи до 23-ти март включително. 
През зимните месеци се отбелязва нов ръст на безработицата в Ямболска област. Официално без препитание са близо 8000 души, като в община Стралджа безработицата е 33,6 процента. Очакванията са от този месец безработицата бавно да започне да спада, тъй като се увеличават местата за работа в селското стопанство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!