Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новини от българската поп сцена

БНР Новини
„Червено и Черно – БГ Дуетът”
Снимка: личен архив

Милчо Соколов и Кирил Веселинов се събират като „Червено и Черно – БГ Дуетът”, водени от силното си желание да популяризират българската поп култура. През годините представят на родната публика няколко авторски музикални спектакли, като работят с известни български композитори. Сред тях са Тончо Русев, Найден Андреев и други. Някои от най-добрите български поети също са писали за дуета – Евтим Евтимов, Дамян Дамянов, Жива Кюлджиева… Двамата изпълнители имат издадени до момента няколко албума. Сега най-новата им композиция е с името „Едно момиче“, написана от Милчо Соколов.



Боби и Заки от дует „Авеню” излязоха отново на музикалната ни сцена след 20 години. Поводът бе отбелязан с нова песен, озаглавена „Безвремие“ – музика Боби Иванчев, текст Заки Соколов, аранжимент Васил Иванов и Боби Иванчев. Тази година двамата искат да зарадват публиката и с допълнителни проекти. Вече започна турнето им, а първият беше през март в Бургас. Публиката си припомни „Бягство”, „Живели ли сме някога преди”, „Пропилени дни” и други хитове, поднесени по нов начин.



Невена Цонева представя първия си авторски проект „Когато най-силно ще боли”, който е с участието на рок бандата „Milenium X”. Видеото е режисирано от Георги Манолов. Певицата обича да експериментира в различни стилове – фолклор, етно и поп. Продължава да работи и върху своя проект, свързан с възраждането на златни български песни от 60-те и 70-те години. След успеха на песента „Повей, ветре”, чийто оригинал знаем в изпълнение на Паша Христова, Невена е готова със записа на друг шлагер – „Вървят ли двама” от филма „Козият рог“. Песента и до днес остава в съкровищницата на родната филмова музика, благодарение на Мария Нейкова – неин композитор и изпълнител.



„Единствената” е името на общия проект на хип хоп дуета Pavell&Venci Venc’ и колегата им Мойсей. Песента е посветена на любовта към техните приятелки. Идеята за музиката идва от Павел, а заедно с двамата си приятели пишат и текста. Не остава незабелязано и присъствието на Жана Бергендорф в края на сингъла. За аранжимента помага и Искрен Тончев, а видеото е на Георги Ангелов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Приятели"

Преди повече от 40 години една песен се превърна в символ на приятелството. Но и днес тя звучи свежо и носи топлината на споделените положителни емоции - смях, радост, щастие... "Приятели" е един от първите хитове на вокалната формация Тоника СВ –..

публикувано на 15.07.24 в 10:15

"Песен моя, обич моя"

Композиторът Йосиф Цанков, творил от началото на 30-те години на ХХ век до 1971 г., неслучайно е наричан Патриарх на българската музика. Оставил е над 500 творби – оперети, танга, шлагери, музика към филми, с които десетилетия наред неминуемо е..

публикувано на 12.07.24 в 10:15
Лили Иванова

"Детелини"

Лили Иванова е безспорната прима на българската музика. Освен талант, дисциплина и отдаденост, зад десетилетията на върха стои и нейният избор на най-добрите музиканти, с които певицата е работила през годините.  Една от емблематичните ѝ песни –..

публикувано на 09.07.24 в 10:15